Zona associats
Deixa'ns el teu email i participaràs en el sorteig d'un cap de setmana

lou com ballaData:
15 de juny de 2017
Hora: 10 a 20.30 h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors:  GENT DE PAU

Lloc: Plaça de Mossèn Homar i jardins de Ca n'Arús

L’entitat Gent de

L'OU COM BALLA


Data:
15 de juny de 2017
Hora: 10 a 20.30 h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors:  GENT DE PAU

Lloc: Plaça de Mossèn Homar i jardins de Ca n'Arús

L’entitat Gent de Pau organitza com cada any l’activitat L'ou com balla als brolladors de la plaça de Mossèn Homar i als jardins de Ca n’Arús el proper dia 15 de juny. Enguany l’activitat coincideix amb la Festa Major del Centre i comptarà amb la presència dels gegants de la ciutat a les dues ubicacions. La plaça de Mossèn Homar estarà guarnida amb garlandes per tal que faci més festa.

Història de l'ou com balla
L’ou com balla és una tradició pròpia del Corpus Christi. Es tracta de fer ballar un ou buit damunt el brollador d’aigua d’una font, la peanya de la qual ha estat guarnida amb flors. Quan l’ou cau, rodola fins el raig i es torna a enlairar.

Aquest joc d’aigua té diverses interpretacions: una vol ser l’exaltació de l’Eucaristia (l’ou) pel damunt del calze (la cistella), com també s’ha volgut veure la representació de la plenitud de la primavera, l’esclat de la fecunditat i la vida que reneix.

Hi ha indicis de l’ou com balla a la catedral de Barcelona des del segle XV. L’origen és incert, encara que sembla que és una tradició que ha vingut d’Itàlia.
Grup Botigues del Centre i Sant Josep
Telf. 93 338 15 09
info@grupbotigues.cat
Digoine, 33
L'Hospitalet de Llobregat
08901 Barcelona
SEGUEIX-NOS